Restorative Yoga

New time slots for one-on-one Restorative have opened up in June! Book your private class with me HERE now!

Als Savasana het toetje is, dan is Restorative Yoga als een Grand Dessert.

Waarom Restorative Yoga?

Elke pose in Restorative Yoga heeft één doel: jouw lichaam te helpen ontspannen. Restorative Yoga is voor iedereen. Iedereen heeft er baat bij om zijn of haar lichaam te laten rusten, alle stress van het dagelijks leven los te laten en het zenuwstelsel te laten doen wat het moet doen. Laat het tot rust komen en geef je lichaam de kans om te rusten en op te laden.

Meditatie met zijwieltjes

Een van mijn docenten noemt Restorative Yoga “Meditatie met zijwieltjes”. We maken het onszelf gemakkelijk in een aantal poses in de lessen. In die poses gebruiken we bolsters en dekens om te zorgen dat we ECHT lekker liggen. In plaats van te “gaan” ontspannen, als een bewuste actie, ga je liggen. De lichamelijk ontspanning komt, mede door de bolsters en dekens vanzelf. Je parasympathisch  zenuwstelsel neemt het over van het sympathisch stelsel en het lichaam vindt vanzelf een diepe ontspanning.

En mijn hoofd?

Je vraagt je misschien af wat je gedachten dan doen. Het valt nooit te voorspelling wat de gedachten zullen doen tijdens Restorative Yoga. Wat ik je wel kan zeggen is dat er zeker een punt zal komen waar je gedachten alle kanten op zal gaan. Naar je to-do lijst, je boodschappen, of naar wat je die ochtend vergat de zeggen. Dat is prima! Ik ga je niet vragen je hoofd leeg te maken of nergens aan te denken. Ik zal je wel vragen om als je gedachten gaan dwalen en je bent je daarvan bewust, ze weer terug te brengen. Terug naar je ademhaling, naar de houding waarin je ligt. Terug naar het loslaten.

Laat los en wees nieuwsgierig

Tijdens de Restorative lessen is het stil. Voor sommige mensen klinkt dat heerlijk en voor anderen klinkt stilte bijna eng. Maar de stilte helpt ons om lost te laten. Laat al het contact met de buitenwereld voor even helemaal los. Laat het idee dat je iets moet doen los. En geef jezelf de ruimte om nieuwsgierig te zijn. Wees nieuwsgierig naar wat je vinden gaat in de houding, in de stilte.

Voordelen

We weten dat Restorative Yoga kan helpen de bloeddruk te verlagen, de gemoedstoestand verbeteren en stabiliseren. Na een  privé sessie beschreef een yogi het als volgt: “Het is eigenlijk alsof je een mini vakantie neemt.” Ontspanning helpt het lichaam te herstellen. We nemen niet vaak meer de tijd om even niet bezig te zijn, het is bijna alsof we vergeten zijn hoe dat moet. Kom meedoen om te ontdekken waarom we dat eigenlijk veel vaker zouden moeten doen.

Lessen

Op dit moment geef ik privé lessen. 1 op 1 lessen van 90 minuten of 2 uur. Alle lessen zijn inclusief een kop thee en tijd om even te praten. De les wordt aangepast aan hoe jij je op dat moment voelt. Je kan een enkele les nemen, die les benaderen we dan als een Yoga Ervaring. Je kan er ook voor kiezen om meerdere sessies te doen, waarin ik je dan leer Restorative Yoga te doen. Deze lessen geven je de kans om te leren hoe je zelf Restorative Poses kan doen thuis, en waar je op moet letten.

Kosten

90 minuten:        € 70,-
120 minuten:     € 90,-

3 sessies van 120 minuten: € 255,-
5 sessies van 120 minuten: € 400,-

Privé sessie kunnen worden gedaan bij mij thuis in Delft. De sessies kunnen ook worden gedaan bij Womanhood Studio in Delft. Voor de sessies in de studio is er een toeslag van € 35,- op de totaal kosten.

In de nabije toekomst starten we ook met workshops. Deze workshops zullen voor kleine groepen gegeven worden. Om als een van de eerste op de hoogte te zijn van deze workshops, kan je de nieuwsbrieven en social media in de gaten houden!

Neem contact op om een afspraak te maken, of boek direct een sessie via deze link!