Plan tijd voor jou

We are one

De afgelopen weken heb ik het met een paar van de vrouwen in mijn leven, waar ik niet alleen van hou maar die ik ook bewonder, over hetzelfde onderwerp gehad. We zijn allemaal ontzettend druk. Omdat we allemaal voor onszelf werken (yoga, fotografie, sieraden ontwerper) is het soms moeilijk om je niet mee te laten slepen als je het druk krijgt. Omdat je zo hard werkt om het werk te doen dat waar je van houdt, is het makkelijk om in je enthousiasme mee te laten slepen. Je wilt alles aan te pakken dat op je pad komt, want je doet het zo ontzettend graag!

Relax

Als je voor jezelf werkt is je huis vaak ook je kantoor en zelfs als je een studio hebt waar je vaak werkt, het is verleidelijk om door te werken als je thuis bent. Je brein heeft de neiging om door te gaan, te bedenken wat je allemaal nog kan doen, wat je misschien nog zou moeten doen en wat je nog wilt doen! Maar het is belangrijk om jezelf ook ontspanning te geven! De ontspanning die ik iedereen probeer mee te geven in savasana, die schiet er bij mezelf in als ik niet oplet!

Plan

Ik heb daarom een paar weken geleden besloten dat ik in mijn planning minstens een middag of ochtend voor mezelf plan. Dat wil niet zeggen dat ik de rest van de week alleen maar werk. Maar dat moment is een moment echt alleen voor mij. Een moment waar ik alleen rekening met mezelf hoef te houden en ik een paar uur lang alleen dingen doe die mij ontspannen. Waar ik blij van word. De invulling van de tijd is vrij, maar het MOET iets zijn dat op de een of andere manier mij aandacht aan mezelf laat besteden. Uiteraard wordt er in deze tijd niet gewerkt en gaat de telefoon ook op stil!

Me-time

Deze uren zijn elke keer anders. De ene keer plan ik een uur massage en daarna onder het genot van een kop thee, over de zee uit staren. De andere keer is het een warm epsom zout bad met een vleugje eucalyptus, een kaars op de rand van het bad, een heerlijk blauw moddermasker op mijn gezicht en een podcast aan. Soms wandel ik de stad in om mezelf te trakteren op een lekkere koffie. Vaak stap ik de mat op zonder pen en papier in de buurt, met de belofte om niet aan aankomende lessen te denken. Maar alleen voor mijzelf de mat op, soms een flow, soms alleen pranayama. Weer een andere keer binge watch ik een serie, onder een dekentje op de bank met wat lekkers….

Try it

Als jij nou ook merkt dat je niet zoveel tijd hebt om aan jezelf, aan ontspanning te besteden, misschien is het dan ook wel iets voor jou! Ik gebruik een Bullet Journal en elk weekend maak ik de planning voor de weer erna (meer informatie over Bullet Journal vind je hier!). Ik beloof mezelf minstens een dag deel, soms lukt het om een hele dag te plannen 😉 Laat me weten of dit voor jou ook werkt, of misschien heb jij andere tips? Hoe maak jij tijd om te ontspannen? Ik hoor graag van je! Laat jouw tips en ervaringen hieronder weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *