Over mij

Photo by Evamaria Kulovits
Hello you!

Ik ben Biddy van Yoga Vayu. Ik kijk er naar uit om yoga met jou te doen en hoop je in mijn lessen te helpen blij te zijn met hoe jij op dat moment in je vel zit! Ik geloof dat yoga dat kan doen!

Wat yoga voor mij betekent 

Ik had chronische problemen met mijn rug toen mijn manueel therapeut voorstelde dat ik yoga zou proberen. Vanaf dat moment ben ik verliefd op (en verslaafd aan) yoga.  Niet alleen omdat het mij hielp om van mijn rug problemen af te komen, al deed het dat wel! Maar vooral vanwege alle andere veranderingen die yoga bracht.

Mijn fysieke gezondheid en uithoudingsvermogen verbeterden. Ik werd sterker. En van de meest ongeduldige persoon die ik ken, veranderde ik in iemand met geduld. Ik voel me op zoveel fronten sterker.

Ik hou van yoga. Meer dan ik kan uitleggen. In mijn huis ligt er altijd een yoga mat uitgerold, zodat ik er zonder moeite op elk moment op kan stappen. Soms voor een paar minuten, soms langer. Soms zijn het zonnegroeten, vaak is het savasana.

Altijd aan het leren

Direct nadat ik mijn RYT200 Flow Yoga teacher training had afgerond begon ik met lesgeven van flow en vinyasa lessen in de regio Delft en Den Haag.

Inmiddels heb ik ook certificaties behaald om Restorative Yoga, Yoga Nidra en Kinder Yoga te mogen geven.

Ik ben bezig met het afronden van mijn level 2 Restorative Yoga Restorative Yoga Teacher Training en de RYT250 Aerial Yoga teachers opleiding!

Andere passies

Waar yoga mijn grote liefde is, zijn er nog meer dingen waar ik van hou! Ik ben altijd weg geweest van muziek, om te spelen en te luisteren. Yoga en muziek samen brengen, zoals we doen met onze Live Muziek Flows en tijdens het chanten is dan ook fantastisch! Ik hou van lezen, zowel yoga boeken als niet-yoga boeken (heb je Born a Crime al gelezen? Of Eleanor Olyphant is completely fine?) Ik hou van kunst en heb een gepassioneerde relatie met eten en koffie.

Joost is mijn geweldige man. We wonen in Delft, samen met Jilly, het liefste hondje ter wereld waar wij een co-ouderschap over hebben samen met mijn moeder. Dit schatje maakt voor mij elke dag mooier en als zij en ik samen op de mat staat is de dag perfect!

Er is zoveel waar ik van hou en dat is ook wat ik met jou deel tijdens mijn lessen. Om je te helpen iets waar je van houdt op de mat te vinden. Zelfs als je niet lekker in je vel zit of als je iets dwars zit denk ik dat yoga je kan helpen om iets te vinden waar je je goed over voelt! Bewegen en ademhalen binnen de mogelijkheden die je lichaam je geeft, het kan elke dag weer een andere ervaring zijn. Ik wil je graag helpen om te luisteren naar je lichaam, zodat je yoga kan beoefenen op een manier die niet alleen goed is, maar ook goed voelt!

Altijd geïnspireerd

In de lessen die ik geef zie ik veel verschillende soorten mensen. Ze zijn allemaal een bron van inspiratie. Een klein voorbeeld: elke week werk ik met mensen die leven met Niet Aangeboren Hersenletsel. Om samen met hen te bewegen en te ademen, om te zien dat yoga een positieve invloed op hun leven heeft, maakt me niet alleen heel blij, het maakt me dankbaar dat ik dat met ze mag doen. En zo vind ik in elke les die ik geef altijd wel IETS dat me raakt. Iets dat iets in mij losmaakt.

Ik heb veel docenten die me inspireren, die ik in mijn hoofd en in mijn lessen bij me draag. Een paar wil ik er hier noemen: Judith Hanson Lasater, Lizzie Lasater, Adriene Mishler, Erica Jago, Shiva Rea, Max Strohm and Mary Richards zijn een paar van de stemmen in mijn hoofd en hart. In mijn boodschap in de lessen die ik geef, zitten de boodschappen die ik van hen heb geleerd verweven.

I would love to meet you and see what we can do together practicing yoga on (and off!) the mat. Are you ready to find something you love?

Training en certificaties

  • 2017 YT 200: Flow Yoga (Alignment Oriented)
  • 2017 Yoga Philosophy 101: Patanjali’s Yoga Sutra with Judith Hanson Lasater & Lizzie Lasater
  • 2018 Prana Vinyasa – Moving Meditation Workshop with Shiva Rea
  • 2018 Yoga for Kids & Families Teacher Training – Rainbow Yoga
  • 2018 Finding Silence & Sharing Silence Teacher Training with Lizzie Lasater
  • 2018 Yoga Nidra Teacher Training @ Mangalam
  • 2019 Advanced Restorative Teacher Training:Therapeutic Aspects of Restorative Yoga with Judith Hanson Lasater
  • 2020 Communication Series with Max Strom
  • 2020 Pranayama Intensive with Judith Hanson Lasater & Lizzie Lasater